Интелигентно осветление

Вземете повече от вашето осветление

Изисквайте повече за вашето осветление с цветни светлини, осветени пространства, затъмняване и още много други възможности. Само с едно докосване на вашия телефон може да създадете желаната от вас атмосфера като включвате или изключвате светлини, заглушавате ги или ги усилвате взависимост от вашето настроение. Може да избирате от компилация от цветове, взависимост от конкретното събите или повод.

Внесете цвят във вашия дом

Можете да създадете мигновена атмосфера в дома си чрез използването на цветни акценти. Може да релаксирате като зададете автоматична промяна на цвета на осветлението или да изберете любимите си цветове директно от приложението, като не е необходимо да притежавате допълнително дистанционно устройство за управление.
Съвместимост с всякакво видове осветление - LED, обикновенно и флуресцентно

Вашият Умен дом,  може да  управлява изброените видове осветления по най-подходящия за вас начин, независимо дали искате просто да създадете приглушена атмосфера или специални RGBW осветени пространства.

Много повече от функциите On и OFF

Създайте една спокойна и релаксираща атмосфера като направите осветлението като за кино вечер чрез затъмняване на светлинитие и в същото време спестете енергия. Още една възможност е включването и изключването на светлините бавно и ненатрапчиво, което осигурява леко и спокойно събуждане.

Интегрирано домашно кино

Има големи преимущества от създаването и управлението на т.нар. приглушено осветление. Една от тях е създаването на филмова сцена във вашия дом: намаляване на осветлението, спускане на щорите и показване на пламък на екрана на телевизора и всико това може да бъде постигнато с превключвател, който е елегантно разположен до вашия диван. Алтернативата е ако не искате да разливате вашата напитка, докато се опитвате да го намерите е директно да активирате филмовия режим от приложенията на LOXONE – максимален ефект с минимални усилия.

Осветление за всеки повод

Романтична вечеря, парти или събиране – може да създадете каквото искате осветление взависимост от повода.

Чувствителен на допир ключ

Loxone Touch Air е капацитивен прелключвател с пет точки на докосване, което ви дава възможност да контролирате вашите щори, музика и осветление от един единствен ключ. Можете да се плъзнете през вашите сцени на осветление: от затъмнено до силно осветено и да преминете през всички с едно единствено докосване.

 

Абсолютно гъвкав контрол

Може да контролирате вашето осветление от всяко едно място, по всяко едно време чрез мобилно приложение. Ако предпочитате може да използвате и обикновен ключ. Всичко зависи от вашите предпочитания и желания. Лесно, бързо и удобно управление на осветлението.

Кой е вашият любим цвят?

 

Това е един от най-често задавани въпроси в целия свята и има защо! Цветовете могат мигновено да променят облика и усещането за вашия дом. За това смятаме, че всеки тряба да може да променя цветовете на своето осветление когато и както си пожелае. Ето защо може да добавяте, изтривате и променяте сцени на осветление от мобилно си приложение или от потребителския ни уеб интерфейс.

Не оставяйте на тъмно! 

 

След като се стъмни не е необходимо да търсите ключа на лампата за всяка една стая, защото осветлението автоматично се задейства при преминаването ви от стая в стая. о Въпреки това ако желаете можете да го променияте непрекъснато ръчно чрез ключа на стената или дистанционно чрез вашето мобилно приложение.

Пълна синхронизация

 

Осветлението в Умната къща се нагажда към естественото осветление отвън. Когато слънцето започва бавно да залязва, осветелението вътре в къщата също започва да избледнява, като имитира здрач. Когато слънцето залезе съвсем светлините в къщата се изключват автоматично. Ако се изправите, за да използвате банята между 23:00 и 6 сутринта, светлините се активират при 50% яркост, като по този начин предотвратяват яркият блясък на запалена лампа, който стряска и смущава.
Оптична аларма

 

При кризисни моменти като – огън, влизане с взлом, наводнение и т.н. бързата реакция е от изключително значение. Но ако имате проблеми със слуха или сте загубили време за реакция на помощ идва оптичната аларма, която кара светлините в цялата къща да се включват и изключват едновременно като по този начин предупреждават обитателите за опасност. Ако инсталирате RGBW светодиоди може да ги настроите в различни цветове взависимост от опасността, като например: червено за пожар, жълто за навлизане в частна собственост, синьо за наводнение и т.н.
Има ли някой вкъщи?

Един от най-големите плюсове на LOXONE Умна къща е възможността да симулира присъствие когато вас ви няма. Специален минисървър следи кои светлини използвате и в каква последователност и когато отсъствате от дома си в продължение на седмица примерно, той автоматично повтаря вашите команди и симулира присъствие.

Деца

 

Не е необходимо да обикаляте непрекъснато цялата къща, за да загасяте осветлението включено от вашите деца. Нужно е просто да натиснете три пъти ключа във вашата стая и то автоматично се изключва в цялата къща. Ако искате да изключите осветлението само в конкретна стая е необходимо просто да използвате мобилното приложение на LOXONE и да зададете необходимите параметри. Ако имате малки деца и не искате да бъдат събудени от звънеца при доставката на пица например може да го превключите на безшумен режим и самото осветление чрез премигване да ви подскаже, че има някой на врата.

Необходимите предпоставки за интелигентно осветление

Това са основните компоненти, които са необходими, за да се насладите на интелигентно осветление във вашия дом.