Интелигентно отопление и охлаждане

Правилната температура във всяка стая

Във вашата Умна къща всяка стая е с подходяща температура. Интелигентното отпление разбира колко е необходимо на вашата стая да се загре, за да се чувствате комфортно като едновременно с това следи и за икономия на енергията.В комбинация с интелигентните щори и възможността за контрол от разстояне чрез вашия мобилен телефон, се постига оптимален комфорт и уют във вашия дом.

100% съвместимост

Без значение какво отпление използвате – подово, с радиатори или др., Умната къща на Loxone e съвместима с него, като задоволява нуждите ви както от отпление така и от охлаждане.

Самообучаващо се отопление

Отоплението на Loxone научава колко време е необходимо на дадена стая да достигне желаната от вас температура, като по този начин предотвратява прибирането ви след работа в студена и неуютна къща през зимата или в задушна и гореща през лятото. Разбира се всяка стая може да поддържа различна температура взависимост от вашето желание.

Икономичност

Интелигентното отопление притежава възможност за статистическо отчитане на разохдите за енергия, като по този начи може да видите, кога и в кое помещение има най-голяма консумация. Друго голяма предимство на технологията е, че когато остъствате от вашия дом той не изразходва енергия, защото изпада в състояние на „летаргия“. През зимата пък отоплението автоматично преминава в режим „защита от замръзване“ като по този начин се защитава от напукване на тръбите. Това в никакъв случай не означава, че ще се завърнете в студена и неотоплена къща след своето пътуване. Напротив интелигентната система сама ще затопли къщата още преди да сте се прибрали у дома.

   

Комбинация с вашите щори

През лятото Умната къща пази вашите стаи от прекалено затопляне чрез щорите си. Те позволяват на слънцето да проникне през тях да загрее стаята и автоматично след достигане на определена температура се затварят, за да не се затопли прекалено много помещението.

Отопление и охлаждане

Проблемът при инсталирането на системи за отопление и охлаждане, е че те често са не съвместими една с друга. Това не е така в Умната къща на Loxone. В нея вашите радиатори и климатици работят в пълна хармония един с друг, като се изключва възможността да са активини и двата по едно и също време.

Знае вашия график

Вашата умна къща знае много добре, каква температура предпочитате във всяка една стая и момента, в който ще използвате даденото помещение. Например: ако работите от вкъщи всеки четвъртък вашата къща, знае че не трябва да изключва отоплението в кабинета, както прави по принцип всеки друг ден.

 

  

Лесно управление

В обикновените къщи обикновено се използва един термостат, който контролира достигането на еднаква температура в цялата къща. В умния дом обаче може да избирате във всяка стая да има разлина температура като не е нужно да се намирате в него, за да нагласите и контролирате отплението. Можете да направите това от мобилното приложение на вашия телефон. Ако например се прибирате по-рано от работа, не е необходимо да влизате в студен и мрачен дом. Просто съобщавате на вашия дом, че трябва да се затопли по-рано и той го прави – бързо, лесно и удобно чрез мобилното приложние на телефона ви.