Инетелигентно управление на енергията

Преоткрийте възможностите на Зелена Умна къща на Loxone

Умната къща на Loxone управлява енергията целесъобразно и интелигентно. От една страна дава възможност да се използва максимума от енергията, която произвежда, а от друга я пести във всяка възможна част на дома. През деня можете да използвата произведената електроенергия за всички уреди в къщата, а през нощта устройствата в режим на готовност могат да бъдат автоматично изключени, за да пестят енергия.

 Интегрирайте вашите слънечви панели

Станете независими от непрекъснатото покачване на цените на тока като интегрирате фотоволтаничните панели във вашия умен дом и същевременно се насладите на рентабилната и собственопроизведена електроенергия. Можете дори и да оптимизирате консумацията на електроенергия за някои електроуреди като например – съдомиялна, която може да се включва автоматично, когато има повече произведена електроенергия в наличност.

 

 

Без повече не комуникиращи си и не работещи заедно системи

Във Вашата умна къща всички системи – соларните панели, отоплителната система и щори работят заедно в перфектна хармония, което ви гарантира оптимално използване на слънчевата енергия и плащане за отопление, само когато е крайно необходимо.

 

 

Управление на енергията

В умната къща на Loxone енергията се управлява и консумира оптимално. Когато е слънчево, домът ви използва тази безплатна енергия като пуска в действие някой от вашите електроуреди или затопля вода. По този начин когато слънцето залезе не е небохдимо да използвате платена енргия от мрежата, защото вече имате необходимата топла вода. Едновремеено с това, когато имате електроуреди в режим на готовност, вашият дом автоматично ги изключва при не използване, за да пести енергия.

Следете вашето потребление

Не е необходимо да си купувате скъпо устройство за управление, защото с приложенията на Loxone Умна къща можете да управлявате и следите консумацията на енергия от вашия мобилен телефон, таблет или лаптоп. Само с едно докосване на дисплея и приложението ви показва статистическите данни под формата на графики за разхода на електроенергия. От предоставените данни може да се разбере, къде се консумира най-много енергия във вашия дом. Можете да спестите енергията, чрез автоматично изключване на тези електроуреди, които я изразходват най-много или включването им само когато има налична произведена енергия от слънчевите панели.

Автоматични известия

Получавате чрез имейл автоматични известия за производството и употребата на вашата електроенергия като вие решавате в какъв период да ги получавате – ежедневно, ежеседмично, месечно или за по-дълг период от време.